Bedrijven in beeld

AlumnISW geeft jou graag een goed beeld van de kansen en mogelijkheden in Westland. Om die reden laten we geregeld het bedrijfsleven aan het woord komen. Op deze pagina zijn alle verhalen terug te vinden. Ze geven een mooi beeld van wat jij in de toekomst kan bieden aan Westland. 

“Volop mogelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg”

“Volop mogelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg”

Ze liep stage bij Het Palmhuis, waar jeugdige delinquenten met een psychische stoornis begeleiding en behandeling kregen, en als 21-jarige werkte ze al met cliënten met een heroïneverslaving. “Ik hou wel van de rauwe kantjes van de hulpverlening”, beschrijft Thérèse Otten, stagefunctionaris bij Parnassia Groep. “Het is geweldig mooi werk en het is goed om je te realiseren dat echt iedereen met psychische problemen te maken kan krijgen.”

Lees hier hoe Thérèse in het vak belandde.

 

“Dit vak verveelt nooit”

“Iemand die na een serieuze sportblessure weer terugkeert op het veld. Zien hoe de motoriek van een peuter met sprongen vooruitgaat. Of iemand ondersteunen bij de revalidatie na een operatie. Dit vak verveelt nooit! Dit is een heel mooi en dankbaar beroep omdat je voor mensen echt het verschil kunt maken.” Fysiotherapeut Sophie Stam wist al op jonge leeftijd welke richting ze op wilde en ze heeft nog geen dag spijt van haar beroepskeuze.

Lees hier hoe Sophie begon als zzp’er en nu een praktijk met zeven fysiotherapeuten runt. 

 

“Dit vak verveelt nooit”

"Presenteren kan iedereen leren"

Hij presenteert moeiteloos voor een zaal met honderden toehoorders, is een vertrouwd gezicht op WOS-televisie en leert directeuren met zelfvertrouwen voor een groep staan. Maar wie denkt dat Rob Veenman zich altijd al comfortabel voelde in die rol, komt bedrogen uit. “Ik vond het vroeger ook retespannend. Het is echt een kwestie van doen en durven. Ik weet zeker dat iedereen kan leren presenteren.”

Hier lees je de gouden presenteertip van Rob Veenman

 

"Wij maken jongeren enthousiast voor elektrotechniek"

“Het leuke van elektrotechniek? Het is een ontzettend breed vakgebied en je kunt je specialiseren in verschillende richtingen. En één ding weet je zeker: er zal altijd vraag blijven naar vakmensen met een elektrotechnische achtergrond.” Dennes van de Graaf weet uit eigen ervaring dat er in deze sector ook volop groeimogelijkheden zijn. Hij begon bij Elektravon als stagiair en is nu directeur.

Lees hier meer over werken in de elektrotechniek.

 

“Makelaardij is zo veelzijdig”

“Makelaardij is zo veelzijdig”

Als tiener had Monique Strik geen flauw idee wat ze wilde worden. Ze besloot na de havo op ISW Tiendweg de mbo-opleiding bank en verzekeringen te gaan doen. “Een gouden greep”, blikt ze terug. “Tijdens mijn stage op een verzekeringskantoor dat ook een makelaarstak had, zag ik hoe leuk het werk van een makelaar is. Na mijn mbo-opleiding heb ik toen de hbo-opleiding makelaardij gevolgd. En inmiddels zit ik al twintig jaar in het vak.”

Monique vertelt hier dat je als makelaar veel meer doet dan alleen onderhandelen over de prijs.

 

“Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen is zo betekenisvol”

“Ik vind het elke keer weer leuk om te vertellen hoe mooi het is om in het onderwijs te werken”, vertelt Ingrid Vos. Zij is opleidingscoördinator bij PCPO Westland, een stichting van vijftien Westlandse basisscholen. Zelf werkte Ingrid ook als leerkracht, dus ze weet maar al te goed hoe bijzonder dat vak is.  

Hier vertelt Ingrid dat er meerdere routes naar het onderwijsvak leiden.  

 

 

“Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen is zo betekenisvol”
“Gun jezelf de tijd en weet dat wij jou kunnen helpen om over je toekomst na te denken”

“Gun jezelf de tijd en weet dat wij jou kunnen helpen om over je toekomst na te denken”

Babs Soares volgde in Amsterdam de HBO-opleiding Personeel & Organisatie en werkt al 15 jaar als HR-adviseur. Sinds 2020 werkt ze bij GJ Dé HR-Partner. Ze geniet enorm van haar werk en vindt het een uitdaging om bedrijven te helpen bij organisatievraagstukken. “Het is hartstikke interessant om daarmee bezig te zijn.”

Waarom Babs het leuk vindt om scholieren te vertellen over haar werk lees je hier.

 

“Geen dag spijt van m’n eigen bedrijf”

In 2010 besloot Bart van Meurs zijn eigen bedrijf te starten: Bart van Meurs Productontwikkeling. Een beslissing waar hij nog geen dag spijt van heeft. In twaalf jaar tijd ontwikkelde hij zich tot ware specialist in de glastuinbouw; hij zoekt én vindt creatieve, technische oplossingen voor kwekers en toeleveranciers. De oud-ISW’er draagt zijn school nog altijd een warm hart toe. Zo geeft hij bijvoorbeeld gastlessen en verzorgt rondleidingen. 

Lees hier waarom Bart het zo fijn vindt om eigen baas te zijn.

 

“Geen dag spijt van m’n eigen bedrijf”
Wereldmarktleider tuinbouwautomatisering zit ‘gewoon’ in De Lier

Wereldmarktleider tuinbouwautomatisering zit ‘gewoon’ in De Lier

‘Lead Software Architect’ meldt het visitekaartje van Marko Vermeer. Een functieomschrijving die niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Het bedrijf waar hij die functie heeft, is daarentegen wel een bekende naam. Want wie kent Priva in De Lier nu niet? Marko vertelt dat het bedrijf zelfs wereldwijd marktleider in tuinbouwautomatisering is. En om meerdere redenen een ontzettend interessante werkomgevingLees hier wat Marko doet en waarom hij Priva zo’n fijne werkgever vindt.

Doe wat je leuk vindt en zoek kansen op!

Vol energie, ambitie en doorzettingsvermogen: zo mogen we John van Santen omschrijven. Hij is inmiddels Manager Logistieke Dienstverlening klanten bij Royal FloraHolland. Maar daar is zijn carrière niet begonnen. John neemt ons mee in de wereld van RFH, zijn opleidingen en hoe hij kijkt naar de wereld van morgen. Lees je met ons mee?

Doe wat je leuk vindt en zoek kansen op!
Een bedrijf runnen is net als sport: samen kun je ver komen!

Een bedrijf runnen is net als sport: samen kun je ver komen!

Van sport tot bedrijfsleven: in principe is het vergelijkbaar. Zeker als het gaat om het team: diversiteit is het beste voor je team, zowel in een bedrijf als op het gebied van sport. ‘Met allemaal Messi’s in je team word je geen wereldkampioen’, aldus Wido Kruijswijk, Technisch Directeur bij Martin Stolze. Al sinds jaar en dag een passie voor techniek en al ruim 15 jaar werkzaam bij Martin Stolze. We nemen jullie graag mee in het verhaal van Wido, zijn visie op techniek en onderwijs. En dus de combinatie van ISW en het bedrijfsleven.

Stoute schoenen aan en gaan

De juiste doelgroep bereiken voor jouw product of dienst. Hoe vlieg je dat aan? Jarenlang hebben de mannen van Maximizd Marketing dit gedaan voor hun eigen webshop: door middel van dropshipping. En toen? Een pandemie waardoor leveringen lastig werden. We nemen jullie mee in het verhaal van Maximizd en de schakel met ISW. Lees hier het hele artikel.

Stoute schoenen aan en gaan
Meer dan kabels en omvormers

Meer dan kabels en omvormers

Techniek overbrengen kan lastig zijn. En dat weten ze bij SolarNRG als geen ander. Toch kunnen zij door de juiste begeleiding meegeven dat plezier in je werk essentieel is. Werken in de techniek betekent niet direct dat je technisch hoeft te zijn. Lees hier het hele artikel.

De supermarktbranche verdient een beter imago!

Van caissière tot HR-manager. Alles is mogelijk, en dat is precies de instelling die geldt bij Jumbo Koornneef. De grootste uitdaging? ‘Het imago van de supermarktbranche positief veranderen. De meeste mensen hebben een ondergewaardeerd beeld bij het werken in een supermarkt, terwijl je als manager verantwoordelijk bent voor zo’n 150 tot ruim 350 man personeel per winkel. En dat is een mooie uitdaging’. Lees meer over hoe Jumbo Koornneef het imago van de supermarkt wil gaan veranderen ...

De supermarktbranche verdient een beter imago!
Zorg wil innoveren met jonge professionals

Zorg wil innoveren met jonge professionals

De zorgsector kan jonge professionals goed gebruiken om een inhaalslag op het gebied van innovatie te maken. Hilbert Elzen is regiocontroller bij woonzorgpark Het Westerhonk in Monster en denkt dat ambulante hulpverlening voor hen de toekomst heeft. De cliënt niet uit huis halen, maar juist hulp voor en binnen het hele gezin. Lees hier het hele artikel.

Jongeren van nu onmisbaar voor modernisering Westland

De kracht van de huidige jongere generaties is de manier van probleemoplossend denken. Dat vindt Frank Vuijk, assistent accountant bij Alfa Accountants en Adviseurs. Volgens Frank zijn de generaties Y en Z van grote waarde voor het bedrijfsleven in Westland. Deze jongeren groeiden op in het digitale tijdperk, wat er volgens Frank voor zorgt dat technologie en ICT in hun genen zit.  Lees hier het hele artikel.

Jongeren van nu onmisbaar voor modernisering Westland