Alumni in beeld

ISW is erg trots op het feit dat er elk jaar weer minimaal 1000 jongeren met een diploma de school verlaten. Deze jongeren zijn onderweg naar de volgende stap in de toekomst. Oudleerlingen - alumni van ISW - gaan studeren, direct werken of op reis, maar uiteindelijk komen zij op zeer diverse plekken binnen en buiten Westland terecht. Deze verhalen van alumni brengen wij in beeld, verzamelen en publiceren we in onze nieuwsbrief en op sociale media. Deze interviews vind je ook op deze pagina terug. Deze verhalen geven een mooi in beeld hoe het de Westlandse alumni na hun opleiding is vergaan. Ben jij ook benieuwd waar jouw oudklasgenoten terecht zijn gekomen? Lees de verhalen hieronder.

Interview met oud-ISW'er Mats van der Meer

“Kinderen trainen tegenwoordig vooral hun duimen. Ze zitten veel te veel binnen met hun smartphone en kunnen soms niet verzinnen wat ze buiten kunnen doen. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe wij ze laten genieten van sportieve en avontuurlijke activiteiten.” Mats van der Meer (24), eigenaar en oprichter van Move For Fun, is zeer gemotiveerd om kinderen in beweging te krijgen. Niet op de laatste plaats omdat hij zelf weet hoe leuk sporten is. 

Mats vertelt hier wat zijn bedrijf te bieden heeft.

 

Interview met oud-ISW'er Mats van der Meer
Interview met oud-ISW'er Tom Baremans

Interview met oud-ISW'er Tom Baremans

Het stond voor Tom Baremans al van jongs af aan vast: hij wilde ondernemer worden. Op de middelbare school (ISW Tiendweg in Naaldwijk, nu ISW Hoogeland) groeide zijn belangstelling voor techniek en economie en daarmee was de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde een logische vervolgkeuze. Inmiddels heeft Tom niet één, maar twee bedrijven. En waar hij op het ISW genoegen nam met een zesje, legt hij de lat nu een stuk hoger. 

Lees hier meer over de carrière van Tom

 

Interview met oud-ISW'er Emma van der Lans.

Emma van der Lans is employer branding specialist bij Rijk Zwaan. Een hele mondvol en daarom noemt ze zichzelf vaak gemakshalve recruiter. Ze is zelf net uit de schoolbanken en houdt zich nu bezig met de werving en selectie van nieuwe werknemers voor het groenteveredelingsbedrijf in De Lier. 

Hier vertelt Emma wat haar functie inhoudt

Interview met oud-ISW'er Emma van der Lans.
Interview met oud-ISW'ers Bob en Stef van Veen

Interview met oud-ISW'ers Bob en Stef van Veen

De 22-jarige tweeling Bob en Stef van Veen reist voor hun eigen bedrijf, West Country Media, al de hele wereld over. Het zaadje voor deze succesvolle onderneming werd geplant op ISW Hoogeland. LO-docent Gert-Jan Weijer maakte bij voetbalvereniging Westlandia samenvattingen van de wedstrijden en kon daarbij wel wat hulp gebruiken. Toen hij Bob en Stef vroeg of ze dat leuk vonden, konden zij niet vermoeden dat ze daarvan hun beroep gingen maken. 

Lees hier over de prachtige opdrachten die West Country Media krijgt

Interview met oud-ISW'er Miranda van der Spek

Haar droom om economiedocent te worden, heeft Miranda even op een laag pitje gezet. Ze had het op haar stage bij DON Opleidingen zo naar haar zin dat ze het aanbod om te blijven niet kon afslaan. Maar dat ze ooit een collega wordt van haar voormalige ISW-docenten sluit ze zeker niet uit.

Hier lees je voor welke vervolgopleiding Miranda koos

 

Interview met oud-ISW'er Miranda van der Spek
Interview met oud-ISW'er Chelsea de Haas

Interview met oud-ISW'er Chelsea de Haas

Omdat ze nog geen idee had wat ze wilde worden, besloot Chelsea de Haas na de mavo haar havodiploma te gaan halen. Daar, op ISW Hoogeland, ontdekte ze waar haar passie ligt. 

Benieuwd naar haar verhaal? Dat lees je hier

 

Interview met oud ISW'er Caitlin de Munck

"Niet perfect is ook goed"

Caitlin de Munck voelt zich erg thuis in het voor haar zo vertrouwde Westland. Maar deze streek waar ze opgroeide en naar school ging, is waarschijnlijk te klein voor haar ambities. Ze doet de opleiding European Studies en verheugt zich nu al op een baan waarin ze Europa kan gaan ontdekken.

Lees hier hoe ze terugkijkt op haar ISW-tijd.

Interview met oud ISW'er Caitlin de Munck
Interview met oud-ISW'er Bob van Dijk

Interview met oud-ISW'er Bob van Dijk

Bob van Dijk had het niet eens zo erg gevonden als hij in 2018 een telefoontje had gekregen met de mededeling dat hij was gezakt. Hij had het zo goed naar zijn zin op ISW Irenestraat dat een jaartje extra bijna als een bonus voelde. Maar dat telefoontje kwam niet. Bob was geslaagd, ging een mbo-opleiding doen en werkt nu met heel veel plezier bij SolarNRG. 

Lees hier waarom Bob soms nog een traantje wegpinkt als hij terugdenkt aan ‘die goeie, ouwe tijd’. 

 

Interview met oud-ISW'er Danny Vis

Danny Vis weet nog hoeveel moeite hij op school had om stil te zitten. Daarmee maakte hij het zijn docenten niet altijd even gemakkelijk. Nu geeft hij trainingen aan volwassenen en staat hij aan de andere kant van de lestafel. Met terugwerkende kracht heeft hij extra veel respect voor docenten in het middelbaar onderwijs.

Lees hier hoe de beweeglijke Danny het beroep vond dat bij hem past.

 

Interview met oud-ISW'er Danny Vis
Interview met oud-ISW'er Roy Matheusen

Interview met oud-ISW'er Roy Matheusen

"Doe iets wat je leuk vindt en blijf dichtbij jezelf"


Na ISW direct rollen in de wereld van techniek: dat doe je zoals Roy. Hij is direct na zijn tijd bij het ISW Hoge Woerd (Nu ISW Westland Vakcollege) aan de slag gegaan en heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de brede wereld van techniek. Wat hij daar zo ontzettend leuk aan vindt? Dat lees je natuurlijk in dit artikel met oud ISW-er Roy, uitvoerder én monteur bij Verkade Klimaat in Wateringen.

Interview met oud-ISW'er Mark Booster

"Dan heb je natuurlijk goud in handen"

Kunstmatige intelligentie als hobby. Althans, werk zien als hobby. Dan heb je natuurlijk goud in handen: zo ook bij Mark Booster. Hij is werkzaam bij Xomnia, een adviesbureau voor kunstmatige intelligentie, in Amsterdam als accountmanager en zorgt voor het gehele proces van A tot Z: van klanten binnenhalen tot relatiebeheer. Mark kent alle facetten van accountmanagement. Reden genoeg om snel verder te lezen.. 

 

Interview met oud-ISW'er Mark Booster
Interview met oud-ISW'er Amy Grootscholte

Interview met oud-ISW'er Amy Grootscholte

"Je bent best jong als je voor zo’n keuze staat"

 

‘Wat een mazzel had ik! Als een van de eerste leerlingen mocht ik les hebben  in het gloednieuwe pand van ISW Hoogeland in Naaldwijk. Je voelt je dan echt klein op zo’n grote school’, vertelt Amy Grootscholte, oud-leerling van ISW Hoogeland. Lees alles over Amy, haar werkervaring buiten Westland en de reden waarom ze weer terug is.'

 

Interview met oud-ISW'er Sophie Pakvis

"Dat zou natuurlijk de droom zijn! "

 

Sophie is tijdens haar afstudeertraject terecht gekomen bij Comfort Partners in Rotterdam. "Ik heb daar veel te maken met de bouw, elektra en meer. Ik ben nu alles aan het uitwerken om de afvalprocessen te verbeteren en verder te optimaliseren. Ik pak echt de environment-kant op binnen het bedrijf". We vroegen aan Sophie hoe zij haar toekomst voor zich ziet, lees meer over de toekomstvisie van Sophie.

Interview met oud-ISW'er Sophie Pakvis
Interview met oud-ISW'er Patrick Burger

Interview met oud-ISW'er Patrick Burger

"De klik bij Gakon was overduidelijk en heb direct mijn keuze gemaakt."

 

Patrick werkt nu als Sales Engineer bij Gakon Horticultural Projects en kwam onlangs ook nog terug op ISW om een gastcollege te geven. "Ik heb toen verteld over N & T (Natuur & Techniek) en werktuigbouwkunde. En dat dit best een goede start is als je geïnteresseerd bent in techniek en bij een technische bedrijf wilt werken. Maar het belangrijkste bij het maken van een profielkeuze: kies iets wat je echt leuk vindt."  Lees meer over Patrick 

Interview met oud-ISW'er Thomas Vollebregt

'Ik ben een Westlander, voel me Westlander en wilde in Westland blijven, maar merkte ook dat ik niet zoals mijn vader en sommige vrienden tuinder wilde worden.'

 

Een Westlandse ondernemer die maaltijden gemaakt van Westlandse producten verkoopt in het Westland. Westlandser dan Mealo wordt het niet. Naaldwijker Thomas Vollebregt (25), oud-ISW’er, vond dat de Westlandse producten een eerlijkere prijs verdienden én de Westlanders een gezonde maaltijdservice. Hij vertelt over zijn middelbare schooltijd, de onzekerheid van het ondernemen en Mealo..... Lees meer over Thomas en zijn eigen bedrijf.

Interview met oud-ISW'er Thomas Vollebregt
Interview met oud-ISW’er Lara Knijnenburg

Interview met oud-ISW’er Lara Knijnenburg

'Zorg er vooral voor dat je doet wat je leuk vindt.'

 

Lara Knijnenburg (21) werkt sinds juni bij het Westlandse JEM-id. Dit innovatieve bedrijf ontwikkelt softwareoplossingen waarmee organisaties hun productieprocessen kunnen optimaliseren. Lara kon na haar stage bij JEM-id direct aan de slag als productcoach. Vier jaar eerder haalde zij haar havodiploma op ISW Gasthuislaan, ze was toen 17  .... Lees meer over haar werk bij JEM-id en de studietijd van Lara Knijnenburg.

Interview met oud-ISW'er Daan Jonker

'Denk op de middelbare al na over werk en sluit de tuinbouw niet uit.'

 

Nog een paar maanden en dan is de 21-jarige Daan Jonker klaar met zijn hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness bij Inholland. Daan zit op dit moment midden in zijn afstudeeropdracht bij het Westlandse ABC LogisticsWat hij na zijn afstuderen gaat doen, weet hij nog niet. ‘Maar het is echt niet nodig om buiten het Westland te zoeken naar een ... Lees hier het interview met deze oud ISW-leerling. 

 
Interview met oud-ISW'er Daan Jonker
Interview met oud-ISW'er Monique Bijlaard

Interview met oud-ISW'er Monique Bijlaard

'Westland is een hotspot geworden'

 

Eminent Food is leverancier en producent van exclusieve glasgroenten die afwijken in maat, vorm, kleur of smaak. Eminent Seeds is specialist in het telen en ontwikkelen van bijzondere tomaten, paprika’s en pepers. Oud ISW-er Monique (38) werkt sinds een paar jaar als tomatenveredelaar en kwaliteitsmanager bij Eminent SeedsPaarse paprika’s en vierkante tomaten; het is voor haar dagelijkse kost. ‘Alles wat niet rood en rond is, is voor ons interessant.’ In gesprek vertelt Monique over haar werk en loopbaan vanaf.... lees hier het hele interview

Interview met oud-ISW’er Jeroen Steenbergen

'Westland is meer sexy dan jongeren denken.'

 

Oud-ISW’er Jeroen (26) werkt al een paar jaar bij Deliflor Chrysanten en sinds juli 2019 als accountmanager commercie. Dagelijks zit hij met zijn neus in de bloemenhij reist van kweker naar exporteur, in binnen- en buitenland, en is één keer per week te vinden op de veiling. Over zijn pad naar werk zegt hij: Het was niet echt een succesverhaal. Het lukte mij niet om een vervolgopleiding af te maken.’ Een interview met Jeroen over het bedrijf, het Westland... lees het hele interview

Interview met oud-ISW’er Jeroen Steenbergen
Interview met oud-ISW’er Annieck Ruigrok

Interview met oud-ISW’er Annieck Ruigrok

'Westland is echt een hele gave sector om te werken.'

 

De 26-jarigAnnieck Ruijgrok werkt ruim een jaar op de Marketingafdeling van Beekenkamp Plants. Aangenomen om het verhaal van de groenteplanten van Beekenkamp wereldkundig te maken. ‘Wij zijn de schakel tussen de zaadleverancier en de groentekweker. Wij kopen zaad in, zaaien het en maken daarvan een klein plantje van de hoogste kwaliteit. Dat plantje gaat naar de kweker en die kweekt het op tot een eindproduct, bijvoorbeeld een tomaatDát verhaal probeer ik te vertellen.’ Een interview met deze jonge professional, die iedere dag met plezier..... lees hier het hele interview