Zo pakken we dat aan

Zo pakken we dat aan

Samen met het bedrijfsleven ontwikkelen we onderwijsprojecten, opdrachten en events. ISW onderneemt zorgt voor een intensievere samenwerking met het bedrijfsleven in de regio.

Dit komt tot uiting in de onderstaande pijlers.

Pijler 1: Regiokennis vergroten bij onze docenten & leerlingen

Collega’s van ISW ontvangen handvatten om ISW onderneemt in het onderwijsprogramma op te nemen. Ook gaan docenten op Collegetours bij Westlandse bedrijven. We gaan medewerkers interesseren in en informeren over wat er in deze streek gebeurt. Zij zijn tenslotte de ambassadeurs van het onderwijs. Deze kennis kunnen zij weer meenemen in de onderwijsprogramma's.

Via alle onderwijsprojecten laten we de leerlingen gedurende hun hele schoolcarrière exact zien wat het Westlandse bedrijfsleven te bieden heeft. Ze krijgen een goed beeld van de ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief van onze unieke regio. Daarmee komen ze tot een gemotiveerde keuze voor een vervolgopleiding.

Pijler 1: Regiokennis vergroten bij onze docenten & leerlingen
Pijler 2: Zichtbaarheid in het onderwijsprogramma

Pijler 2: Zichtbaarheid in het onderwijsprogramma

De connectie tussen ISW en het Westlandse bedrijfsleven is structureel zichtbaar in het onderwijsprogramma. De ambitie is dat elke leerling jaarlijks ISW onderneemt in het onderwijsprogramma krijgt aangeboden.

Pijler 3: Talentontwikkelingsprogramma

Leerlingen die zich verder willen ontwikkelen, kunnen gebruik maken van extra activiteiten in het onderwijsprogramma. Daarmee komen talenten van leerlingen beter tot hun recht en maken we persoonlijk excelleren mogelijk. Ook kunnen leerlingen via het talentontwikkelingsprogramma de Westlandse beroepsomgeving nóg beter ontdekken en ervaren.

Pijler 3: Talentontwikkelingsprogramma
Pijler 4: AlumnISW

Pijler 4: AlumnISW

De verbinding tussen leerlingen en ISW onderneemt gaat verder na de middelbare school. Oud-leerlingen zijn van grote waarde voor ISW onderneemt. Zij zijn tenslotte potentiële werknemers. Met AlumnISW blijven we in contact met deze alumni. Zo versterken we de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven nog meer.