Leerlingen 2e jaars vmbo beleven interessante Excursiemiddag Profielkeuze

 | Leerlingen 2e jaars vmbo beleven interessante Excursiemiddag Profielkeuze | Het nieuws van ISW Onderneemt | Nieuws & schooljaarplanning | Onderwijsprojecten
Gepubliceerd op: 23 januari 2020

Op donderdag 23 januari hebben alle 2e jaars vakcollege leerlingen van ISW Sweelincklaan een Excursiemiddag profielkeuze beleefd. Maar liefst 180 leerlingen hebben door middel van een tweetal bezoeken het bedrijfsleven in ‘reallife’ mogen ervaren. Leerlingen staan namelijk dit jaar voor een lastige keuze: de profielkeuze. In dit kader mochten zij twee profielen aangeven waar zij een voorkeur voor hebben. Afgestemd op deze voorkeur, zijn zij bij verschillende bedrijven op bezoek geweest. Leerlingen die denken aan het vakgebied Economie gingen bijvoorbeeld op bezoek bij Jumbo Koornneef en DON Opleidingen. In de sector Techniek zijn zij op bezoek geweest bij Kemeling en Steigerbuis Online. Maar ook Kaasmeester Richard en Hotel Amerika openden de deuren voor de leerlingen.

Met dit bezoek, presentatie en de opdracht die zij aansluitend moeten maken, 
krijgen de leerlingen uiteindelijk een beter beeld binnen welke bedrijven/functies zij later aan de slag kunnen gaan binnen het gekozen profiel.

‹ Terug naar overzicht

Op de planning

Profielwerkstuk voorlichting op afstand

20 mei
De leerlingen van ISW Gasthuislaan krijgen ook komend schooljaar de kans om het profielwerkstuk in samenwerking met het bedrijfsleven te schrijven.
Lees meer …

Profielwerkstuk| ISW Gasthuislaan

01 september
Op ISW Gasthuislaan krijgen de leerlingen van 5-havo en 6-vwo dit jaar de kans om het profielwerkstuk te schrijven in samenwerking met groente zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Ook mochten leerlingen een keus maken voor een ander bedrijf.
Lees meer …

Vwo excursiemiddag | ISW Hoogeland

18 september
Op vrijdag 18 september gaan 4-vwo leerlingen van ISW Hoogeland op bedrijfsbezoek. Tijdens dit bezoek denken zij mee met het bedrijf over lastige casussen en gaan de leerlingen op zoek naar een oplossing.
Lees meer …

FFFD 2020

01 november
ISW onderneemt organiseert in samenwerking met Inholland voor alle 4e jaars havo-leerlingen van locatie ISW Gasthuislaan en ISW Hoogeland (180 leerlingen in totaal) een Future Food & Flower Day die in het teken staat van Duurzaamheid bij het bedrijfsleven in de agrisector. We organiseren deze dag om meer jongeren te informeren en te enthousiasmeren voor de agrisector.
Lees meer …

Sectordag vmbo bl/kl | ISW Lage Woerd

03 november
In het 2e jaar vmbo BL/KL LWOO staan de leerlingen voor een profielkeuze. In dit kader is er behoefte om de leerlingen een verdiepende sectordag te laten ervaren. Op dinsdag 3 november organiseert ISW onderneemt daarom voor alle 2e jaars Vakcollege (ISW Lage Woerd) een Beroependag waarin de keuze van het profiel (Bouw, Wonen en Interieur | Produceren, Installeren en Energie | Economie) centraal staat. De leerlingen beleven deze dag door middel van bedrijfsbezoeken, gastlessen, workshops het echte bedrijfsleven binnen het gekozen profiel. En krijgen hierdoor een beter beeld binnen welke bedrijven/functies zij later aan de slag kunnen gaan binnen het gekozen profiel in Westland.
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda