Gastcolleges voor profielwerkstuk

 | Gastcolleges voor profielwerkstuk | Het nieuws van ISW onderneemt | Nieuws & schooljaarplanning | Onderwijsprojecten
Gepubliceerd op: 13 november 2020

Van kassenbouwer tot kok..  en van pedagogisch medewerker tot imker…  allemaal beroepen die tot de mogelijkheid behoren voor een mavoleerling in de toekomst. Om leerlingen meer inzicht te geven in de verscheidenheid aan beroepskeuzes in de regio en de daarbij opvolgende profielen en opleidingen, hebben alle 3e-jaars mavoleerlingen van ISW Hoogeland de afgelopen week maar liefst 20 (online) gastcolleges gevolgd. Deze week diende tevens als startpunt van het onderwijsproject ‘profielwerkstuk met het bedrijfsleven’. Leerlingen mogen na deze week zelf kiezen met welk bedrijf zij het profielwerkstuk – een praktische opdracht uitgewerkt in een werkstuk – willen schrijven. Door het profielwerkstuk te schrijven in samenwerking met het bedrijfsleven, wordt een win-win situatie gecreëerd. Bedrijven komen in contact met de doelgroep van de toekomst en leerlingen werken aan een real-life praktijkopdracht.  

Het profielwerkstuk is een van de onderdelen van het eindexamen van de mavo. Het doel van het profielwerkstuk is de leerlingen te laten zien wat zij aan kennis, inzicht en vaardigheden hebben opgedaan binnen het gekozen profiel (Economie, Techniek. Landbouw of Zorg & Welzijn). 

Heel veel dank aan:
patijnenburg, Reytec, Lesley Bruggeling, West Country Media, Juva, HagaZiekenhuis, Stichting Kwest, HET architectenbureau, KP Holland, Reinders & van Soest, Persoon Advies, UWV, Mealo, Mammoet, Van Gelder Groep, Trias Westland, Cardia.

‹ Terug naar overzicht

Op de planning

Uitreiking diploma boekhouden bij Alfa Accountants en Adviseurs

24 maart
Op 24 maart ontvangen alle 27 leerlingen het diploma boekhouden. Deze club (havo en vwo) leerlingen heeft in de eigen tijd de cursus boekhouden gevolgd, omdat zij graag verder willen in dit vakgebied. Het diploma wordt uitgereikt bij Alfa accountants.
Lees meer …

Profielwerkstuk voorlichting op afstand

20 mei
De leerlingen van ISW Gasthuislaan krijgen ook komend schooljaar de kans om het profielwerkstuk in samenwerking met het bedrijfsleven te schrijven.
Lees meer …

Arbeidstraining

01 september
ISW Westland Praktijkcollege
Lees meer …

Kick-off profielwerkstuk

07 september
ISW Gasthuislaan
Lees meer …

4M Solliciteren

28 oktober
ISW Gasthuislaan
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda