Pop-up store

Datum: 18 november 2020
Tot: 24 december 2020 00:00

In de maanden november en december ‘ontmoeten’ Westlandse kinderen, jongeren, maar ook volwassenen elkaar in de tijdelijke pop-up store in ‘s-Gravenzande, het voormalige Vingerling. Dit pand staat alweer enige tijd leeg en mag in deze wintermaanden gebruikt worden om op een unieke manier kinderen en jongeren kennis te laten maken met de detailhandel en ondernemen. De pop-up store wordt naar alle verwachting geopend op woensdag 18 november.>

Kinderen en jongeren krijgen op school (BSO, basisschool of voortgezet onderwijs) les over ondernemen en verkopen. Deze lessen kunnen zij in de praktijk gaan toepassen en ervaren. De kinderen gaan namelijk een product of idee ontwerpen en uitwerken. Deze zelfgemaakte producten mogen zij vervolgens tentoonstellen voor de verkoop in de pop-up store. De bedoeling is dat zij van elkaar kunnen leren, met als idee: hoe start je een eigen winkel/bedrijf en hoe promoot je jouw product. De opbrengst is voor een nader te bepalen goed doel.

De pop-up store wordt mede-mogelijk gemaakt door verschillende bedrijven en organisaties binnen Westland. Deze bedrijven en organisaties verzorgen workshops en activiteiten voor de jonge ondernemers, maar stellen ook producten beschikbaar en kunnen voor bemensing van het tijdelijke winkelpand gaan zorgen.

Met dank aan: dhr. Duijsens, de Driekleur, De Kreek, ISW onderneemt, Middin, Wereld Winkel-Fairtrade, Molen ’s-Gravenzande, Knus, Vitis Welzijn, Rabobank, Buurtvereniging Zandevelt, Okidoki, Boutique Maison, Koopstad aan zee, Bram Boer & de Recycling.

‹ Terug naar overzicht