Gastles Rob Veenman bij de WOS

 | Gastles Rob Veenman bij de WOS | Nieuws items | Content rij met achtergrond
Gepubliceerd op: 05 november 2019

Dinsdag 5 november kregen leerlingen uit de brugklas van ISW Gasthuislaan een supertoffe gastles van presentator Rob Veenman bij de WOS. De gastles was onderdeel van het 4M programma, waarin leerlingen tijdens verschillende lessen werken aan hun talenten en hun steunpunten.Onder het mom van presenteren voor en achter de camera ontvingen de leerlingen tips over presenteren. Zoals Rob zelf zei: “Welk beroep je ook kiest, presenteren is altijd belangrijk” .

De les ging van start met een bezoek aan de radiostudio van de WOS, waar radiopresentator Jim Gardien een toelichting gaf over zijn radioprogramma’s. Daarna verplaatste de les zich naar de tv-studio van de WOS. Na een korte introductie over het werk van Rob kregen de leerlingen de kans om hem het hemd van zijn lijf te vragen. Aansluitend vertelde Rob de tips en tricks van het presentatie vak. Hij deelde tevens de drie allerbelangrijkste elementen van een presentatie:  houding, stemgebruik en het verhaal.

 “Je verhaal is maar 7% van wat je overbrengt”.

 Met deze tips op zak kregen de leerlingen de mogelijkheid om te oefenen met presenteren voor de camera. Waar enkele leerlingen liever achter de schermen zich met het camerawerk bezighielden, waren andere leerlingen maar al te enthousiast om het nieuws van de dag te vertellen met behulp van autocue.

 Tot slot was er nog tijd voor een mooie groepsfoto in de studio. Nu is het aan de leerlingen om zich voor te bereiden op de salespitch. De salespitch is de afsluiting van de talentlessen presenteren. Rob Veenman zal de leerlingen hierbij beoordelen.

‹ Terug naar overzicht